Ólomüvegezés, Tiffany lámpák, díszüvegezés, fusing üveg, üvegmozaik készítése Budapesttől nem messze Szentendrén!
fusing részlet

Stúdió

Tervezéstől a kivitelezésig.

Tervezés


  • A megrendelő elképzeléseit valósítom meg, természetesen a megfelelő ajánlásokkal kiegészítve.
  • Sok munkám esetében kapok azonban szabad kezet az egyedi tervezére.
  • A funkció és a helyszín ismeretében igazítom a terveimet az adott fényviszonyokhoz. Ennek megfelelően ajánlok transzparens, opál, vagy opalescent üvegeket. Úgy gondolom, ez az egyik legfontosabb pillér az üvegtervezés során.

Megvalósítás


  • Gyakran és szívesen választom megrendelőimmel közösen a megfelelő árnyalatokat, és struktúrákat, tapasztalatom szerint ez számukra is izgalmas.
  • Mivel egyedi kézműves termékekről van szó, árak és határidők tekintetében tudni kell, hogy a sok befolyásoló tényező ismeretében minden vállalásom egyedi árajánlat után valósulhat meg. Az ár függ a technikától, a felület méretétől, tagozottságától, az üveg minőségétől.

Beépítés


  • A díszüveg legnagyobb felhasználási lehetősége a belsőépítészetben a nyílászárók, homlokzati üvegek térelhatárolók, bevilágítók tervezésének területe. Így nem kerülhető meg a hőszigetelő üvegezés kérdése sem.
  • Szükség esetén hőszigetelő üvegezéssel, beépítéssel együtt jár a vállalás. A hőszigetelő üveggyártás több lehetőséget kínál az optimális hőszigetelő hatás eléréséhez. A három rétegű üveg alkalmazása a legideálisabb megoldások egyike.
  • Utólagosan, kész thermo üveg esetében nem a nagy költséggel és ráfordítással járó bontást szoktam ajánlani. Lehetőség van a díszüveg utólagos beépítésére, ahol harmadik üvegrétegként az üveg elé kerül a díszüveg.
fusing részlet

Bemutatkozás

Sápi Ildikó

Sápi Ildikó Éva vagyok. Stúdiómban mintegy 20 éve készülnek díszüvegek. Számos közintézmény, magánház és egyházi épület, templom megszépülésében vehettem részt az elmúlt idő alatt. Utóbbiakra különösen büszkén tekintek vissza. Számomra minden megbízás különleges, maradandó értéket teremteni komoly kihívás. Jó érzéssel tölt el, hogy megrendelőim visszajelzéseikben hosszú évek után is szeretettel beszélnek egy-egy munkámról.

Sok feladat új kihívást is hozott magával. Bútorok, konyhabútorok esetében az üvegkészítés együtt járt a bútor átalakításával, felújításával. Így kezdtem új tevékenységbe, üvegkivitelezésen kívül vállalok bútorfelújítást, festést. Olykor szükség van törött üvegdarabok cseréjére, üvegtárgyak javítását is vállalom.

Tapasztalataimat szívesen adom tovább, nyitott műhelyemben, aki szeretné, maga is megvalósíthatja elképzeléseit, elkészítheti otthona leendő ékességét.

Tanfolyamaim a továbbiakban is folytatódnak, jelenleg alakítom ki a jövő évre szóló alkalmakat. Jelentkezéssel kapcsolatban kérem érdeklődjön.

Ólomüvegezés, Tiffany lámpák, díszüvegezés, fusing üveg, üvegmozaik készítése Budapesttől nem messze Szentendrén!